Tehnologie

Cum să îți conectezi telefonul la televizor chiar dacă nu ai un Smart TV

Deși piața Smart TV-urilor a suportat o scădere semnificativă din punct de vedere a prețurilor în ultimii ani, încă mai sunt o grămadă de persoane ce nu au posibilitatea achiziționării unui televizor inteligent dar își doresc totodată să își conecteze telefonul la televizor. Pentru a face acest lucru posibil nu ai nevoie de foarte multe cunoștințe tehnice.

În primul rând trebuie să te asiguri că televizorul tău are mufă HDMI, prin intermediul unui cablu USB-C – HDMI îți poți conecta telefonul la televizor. Este important ca telefonul tău să fie de generație mai nouă pentru a avea port USB-C. Nu este cea mai comodă variantă prin care te poți conecta la un dispozitiv atât de mare însă este eficientă și dă cel mai bun randament, având cel mai scăzut timp de transfer al informațiilor video și audio.

De asemenea dacă nu îți dorești încă un cablu la tine în casă poți apela la un gadget pentru streaming. Pe piață sunt o grămadă de gadget-uri inteligente pentru Streaming, respectiv Roku Streaming Stick, Miracast ChromeCast sau AirPlay pentru cei ce au terminale mobile de la Apple. Acestea sunt unele dintre cele mai bune dispozitive de streaming raport calitate – preț, însă mai sunt și alte gadget-uri de acest gen pe care încă nu am apucat să le testăm.

Totodată dacă iau o consolă Play Station 4, Nintendo Wii sau Xbox One, aceasta îți poate servi ca terminal special pentru filme și jocuri, având aplicația Netflix. Practic pe același dispozitiv pe care de obicei te joci acum ai timp să te și uiți la filme. Sunt și multe alte variante prin care îți poți conecta telefonul la televizor însă noi ți le-am prezentat pe cele mai fiabile, cu siguranță nu ți-ai dori să investești foarte mulți bani doar pentru a vedea conținutul de pe telefon pe televizor. Poți de asemenea să îți conectezi televizorul și direct la laptop sau calculator, depinde de ceea ce ai prin casă și care consideri că este mai eficient energetic pentru locuința ta. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *