Calatorii

Cum să îți reduci cheltuielile când călătorești

Vacanțele nu sunt unele dintre cele mai scumpe lucruri pe care și le-ar permite orice persoană, fie că vorbim de destinații exotice sau de explorarea arhitect-urilor din diferite colțuri ale lumii trebuie să ai ceva bani puși deoparte. Ți-ai imaginat vreodată că poți reduce prețul de 4.000 de euro la 1.500 de euro pentru o vacanță într-o destinație exotică? Astăzi îți vom oferi câteva ponturi care te vor ajuta să economisești o grămadă de bani în vacanță.

Bugetul este de 1.500 de euro în care intră transportul, cazarea, banii de cheltuială, suveniruri ș.a.m.d. Pentru o vacanță exotică și la bani puțini trebuie să urmați câțiva pași importanți:

1. Alege cel mai bun zbor

Atunci când te hotărăști să pleci într-o astfel de excursie este important să îți alegi zilele cele mai ieftine pentru biletele de avion. Dacă spre exemplu cineva caută bilet de avion de joi până duminică seară te poți orienta către marți. În zilele de weekend prețurile biletelor este cu 25% mai mare față de cele din zilele din timpul săptămânii. Un exemplu concludent în acest caz este dat de zilele de vineri și duminică. Este important totodată și ce zbor îți alegi,  ce destinație, printre cele mai importante locații din Europa fiind: Milano, Bruxelles, Londra, Dublin, Madrid. Nu ezita să folosești zboruri oferite de Momondo sau Skyscanner fiind unele dintre cele mai bune surse pentru achiziționarea unui bilet de avion cu bani puțini. Perioada cea mai bună în care îți poți căuta un bilet de avion este între 3 și 6 luni, prețul variind în funcție de destinația în care dorești să mergi. Dacă spre exemplu nu ai găsit ceea ce căutai poți seta o alertă pentru a fi notificat atunci când ai cel mai bun preț pentru biletul dorit.

2. Unde ne cazăm?

Pentru cazare există o varietate mare de zone în care poți să te stai peste noapte fără să plătești prea mulți bani. Cele mai accesibile și mai interesante cazări le găsiți în mijlocul comunităților cu localnici, însă căutați zonele cu principale puncte de interes pentru a fi siguri că mai economisiți ceva bani și pentru transport. Există însă și o variantă mai avansată cum ar fi airbnb.com, o platformă online unde găsiți o mare parte din industria hotelieră din întreaga lume. Totodată există și Couchsurfing.com prin intermediul căreia localnicii îți pun la dispoziție uneori gratis casa lor. Totuși pentru cei care nu sunt 100% convinși că vor să se cazeze în casele localnicilor pot să apeleze la Booking.com sau Agoda.com (folosit în special pentru Asia). Compară prețurile și cautăl pe cel mai bun.

3. Ce vizităm, ce mâncăm și cu ce ne plimbăm?

Pentru vizitarea punctelor de interes din țara în care vă duceți aveți mai multe variante de a alege, în general vă puteți inspira de pe Google fiind cea mai bună sursă pentru informare. Totodată dacă doriți să mâncați puteți să vă orientați către un restaurant local, sau vă puteți uita pe internet după cele mai bun recenzii. Totodată pentru partea din Asia cel puțin ca transport vă puteți folosi de un scuter, îl închiriați și îl folosiți pe întreaga perioadă de ședere.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *