Casa si gradina

Cum se plantează crinii de apă

Nuferii fac parte din categoria plantelor cu rădăcini rizomatoase, sunt capabili să supraviețuiască ani de zile atâta timp cât rădăcinile lor sunt ținute într-o zonă ferită de îngheț. Nuferii tropicali cu rădăcini tuberoase trebuiesc tratați anual cu excepția zonelor cu anotimpuri foarte călduroase, precum Canada.

HINT: Este mai ieftin să cumpărați plante tinere care încep să crească. Cel mai bun moment pentru plantarea crinilor este în mijlocul primăverii, dacă vremea este suficient de caldă sau târziu în primăvară. Cropurile tropicale nu trebuiesc plantați până nu sunteți siguri că apă din iaz nu va scădea sub 
21 ° C .

Pentru o plantare cât mai corectă a crinilor de apă trebuie ca înainte cu o săptămână să alimentați iazul cu apă. Este ideal să plantați nuferii în recipiente ce pot fi ușor de manevrat în piscină sau în afara iazului. Puteți de asemenea să cumpărați coșuri de plastic în care să faceți mai multe găuri cu diametrul de cinci milimetri în recipiente. Totodată și recipientele din lemn sunt folositoare pentru plantarea crinilor atâta timp cât există găuri perforate pentru a permite circulația apei.

Alegeți un sol bun din grădină și încercați să eliminați toate rădăcinile vizibile. Evitați materia organică, cum ar fi mucegaiul de frunze sau compostul care se vor descompune în apă, astfel încât să favorizați creșterea. În solul în care urmați să plantați crinii de apă adăugați făină de oase pentru a facilita creșterea. În timpul perioadei de creștere de la începutul primăverii și până la sfârșitul primăverii vor apărea noi lăstari de frunze sau puncte de creștere din rizomii crinilor de apă. Nu atingeți mugurii se pot deteriora foarte ușor.

Toate părțile crinului trebuie ținute umede până când sunt scoase din apă, având țesăturile delicate și se pot deshidrata rapid. Pentru a facilita creșterea folosiți un vaporizator, vă va ajuta foarte mult. Utilizați un cuțit pentru a tăia frunzele moarte și rupte și pentru a elimina alte rădăcini uscate. Așezați un rizom pe orizontală într-un recipient parțial umplut cu amestecul de sol pe care l-ați pregătit. Rizomul trebuie plasat astfel încât vârful de creștere să se îndrepte spre centrul recipientului. Adăugați sol umed până la un anumit nivel pentru a permite vârfului de creștere să iasă peste suprafață. Strângeți solul cu degetele adăugând dacă este necesar mai mult pământ, dar nu-l compactați prea mult. Plantați crinii tropicali cu rădăcini tuberice pe verticală și centrate înspre recipient, cu rădăcinile îndreptate în jos, solul trebuie să fie totodată suficient de înalt pentru a acoperi baza tulpinilor dar nu coroana plantelor. Pentru a menține apa din piscină acoperiți suprafața solului cu prosoape de hârtie. Totodată este indicat să acoperiți vasul cu un strat subțire de nisip gros sau pietriș dacă există pești în iaz, astfel încât peștele să nu deranjeze rădăcinile plantei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *