Casa si gradina

5 pași de urmat pentru ca locuința ta să aibă o atmosferă calmă și caldă

Se întâmplă de multe ori să nu mă simt ca acasă, să mă simt străin în propria casă din cauza unor lucruri care mă frământă sau care nu îmi dau acea dispoziție. Stresul și copleșeala stau la baza acestui lucru mai ales atunci când ai o viață foarte ocupată stresul poate să fie principala ta grijă zilnică. În propria locuință trebuie să te simți relaxat și să uiți de stres, casa trebuie să îți servească drept loc de liniște și relaxare unde să reușești să îți încarci bateriile pentru următoarea zi de muncă. În principal pentru a avea parte de liniște și relaxare în propria casă trebuie să ții cont de decorul din locuință.

Autoarea Christa O’Leary are o carte dedicată acestui segment denumită și „Casa în armonie” ce îi ajută pe oameni să își organizeze lucrurile din casă într-un mod care să le ofere dispoziție și multă energie. Principalele elemente ce prevăd schimbarea radicală a lucrurilor din casă sunt:

1. Încearcă să fii ordonat și să îți așezi întotdeauna lucrurile la loc.

Cu toate că nu ai întotdeauna timp pentru a te organiza și a face curățenie în toată casa, asigura-te măcar că lucrurile principale sunt așezate la locul lor. Dezordinea nu face nimic altceva decât să de indispună iar subconștientul îți va oferi o stare de neliniște și te face să te simți străin în propria casă. Nu cred că ți-ar lua mai mult de 10 minute pentru a organiza o cameră, depinde de cât de dezordonat ești.

2. Ai grijă la lucrurile din jur și creează un ambient relaxant

Lumina reprezintă o altă problemă importantă pentru care creierul nu poate lucra suficient de bine și chiar crede că te pregătești de culcare. Lipsa luminii face ca energia corpului să se simtă ca pe timpul iernii, când zilele sunt mai scurte. Oboseala te face să nu mai tolerezi la fel de bine soarele și simți uneori nevoia unui ambient intim. Este destul de greu să găsești un echilibru între lumină și activitățile zilnice, însă poți încerca mai multe variante de luminare a locuinței și să vezi care ți se potrivește cel mai mult. Pe piață există de asemenea și o serie de becuri cu tehnologie wireless ce își pot schimba culoarea în funcție de oră sau de cum o setezi. O astfel de tehnologie îți va simplifica viața și va oferi un detaliu important casei tale. Prin intermediul tehnologiei wireless îți poți controla întotdeauna intensitatea și culoarea luminii din casă astfel încât să poți creea o ambianță potrivită pentru orice situație. Unele becuri pot fi programate să te trezească dimineața, lumina puternică fără alte zgomote te va face să te trezești fără să fii deranjat.

3. Pune accent pe culori.

Culorile din casă trebuie să fie calde și plăcute ochiului. În funcție de culoarea pe care o apreciezi cel mai mult este bine să îți echipezi draperiile, covorașele și tot ceea ce mai ai prin casă. Totuși nu trebuie să exagerezi în acest sens, întrucât ar putea deveni obositor să vezi aceeași culoare de foarte multe ori, s-ar putea să o urăști la un moment dat.

4. Aerul din casă.

Este important cât de bine îți aerisești încăperea. Aerul de afară și așa este foarte poluat, însă dacă ești atent cu propria casă ai șanse mari ca acel aer să nu te afecteze foarte mult. Dacă locuiești într-o zonă ușor muntoasă scapi mai repede de aerul poluat dar în același timp s-ar putea să dai de probleme cu umezeala ceea ce ar atrage și mucegaiul în locuința ta.

5. Aruncă sau donează obiectele de care nu te mai folosești

În viață omul adună o grămadă de lucruri de care nu se mai folosește, începând de la cutii și până la bibelouri toate aceste elemente îți pot degaja anumite trăiri. Dacă spre exemplu ai anumite lucruri de la prieteni cu care nu ai mai vorbit de mult și de care îți este foarte dor, nu le arunca dar măcar păstrează-le într-un loc în care să nu aibă nimeni acces și să nu le vezi în fiecare zi. Unele obiecte îți pot trezi amintiri foarte urâte și din această cauză este bine să te despărți de ele.

Sperăm că acest articol îți va fi folositor și te va ajuta în amenajarea casei tale. Fiecare element din propria casă te va face să te simți într-un anume fel. Gândește-te bine cu privire la ceea ce lași în încăpere și la ceea ce renunți ca să nu regreți pe viitor. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *