Internet

Modalități prin care să afli cine te caută pe internet

Pentru fiecare persoană este important să apară pe internet, în special în cazul persoanelor publice și nu numai. Însă cel mai important este să știi și să cunoști de fiecare dată cine te caută prin intermediul internetului. De aceea, în prezent sunt și câteva modalități, foarte ușoare, prin care poți afla cine este persoana care te-a căutat sau cel puțin poți afla câteva detalii despre respectiva persoană care a efectuat căutarea respectivă cu privire la persoana ta. Altfel spus modalitățile prin care poți afla cine te-a căutat sunt următoarele:

  • poți afla prin intermediul Google;
  • Google Alerts este o altă unealtă care te poate ajuta;
  • Mention.com este și aceasta o alternativă de a afla însă aceasta se va face cu plată;
  • iar Linkedln, ultima dar nu cea din urmă, este considerată modalitatea perfectă prin care poți vedea și afla care sunt persoanele care te-au căutat pe internet.

Cu alte cuvinte fiecare dintre noi își dorește să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru, însă mult mai interesant și mai eficient este atunci când știm când am fost contactați și de către cine. În primul rând pentru a afla varianta cea mai simplă, așa cum am spus și mai devreme, este aceea de a căuta pe Google. Simpla căutare a numelui tău pe internet îți poate arăta în ce locuri și cu ce ocazii a apărut numele tău.

Tot Google îți oferă posibilitatea să apelezi și la o altă unealtă interesantă și eficientă și anume, Google Alerts. Aceasta îți poate trimite prin e-mail o notificare ori de câte ori numele tău va fi menționat pe bloguri, site-uri sau diverse forumuri. De asemenea o metodă mult mai avansată din care poți afla cine te caută pe internet este Mention.com. Aceasta este ceva mai eficientă decât Google Alerts, deoarece poate acoperi și rețelele de socializare, însă un inconvenient este acela că trebuie să plătești pentru a știi cine te caută.

Ce-i drept poți utiliza Mention.com gratuit numai pentru o perioadă de 14 zile. Și în cele din urmă ultima variantă prin care poți afla cine te caută este Linkedln. Chiar dacă scopul inițial al acesteia a fost de a te ajuta în găsirea unui loc de muncă, varianta plătită a Linkedln te poate înștiința cine te-a căutat pe internet. După cum puteți observa dacă într-adevăr vă doriți să știți cine vă caută pe internet puteți afla indiferent de metodă. Însă mult mai optim și în aceleși timp mai eficient este să nu uitați sub nici o formă să lăsați la îndemână o adresă sau un contact prin care cei care vă caută să vă poată contacta.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *